Design-ul centrat pe experienta utilizatorului (UX) s-a dovedit a fi mult mai eficienta in mentinerea vizitatorilor pe site pentru mai mult timp si sa ii determine sa se intoarca. In momentul in care utilizatorul acceseaza un website experienta trebuie sa fie una placuta, interesanta si atractiva. De asemenea, trebuie sa ofere un sentiment de incredere si securitate.

Atunci cand doresti sa imbuntatesti experienta utilizatorului pe website-ul tau, exista trei directii importante pe care trebuie sa le mentii. Pe langa design-ul pe care il ofera site-ul conteaza si continutul dar si mesajele dorite a fi transmise catre utilizator.3 strategii pentru imbunatatirea experientei utilizatorului (UX)

Design-ul trebuie sa fie cat mai simplu

Atunci cand iti creezi site-ul acesta trebuie sa aiba o abordare cat mai minimalista. Elimina toate elementele care incarca site-ul din punct de vedere vizual si intreaba-te daca textul, imaginea, culorile sau fotografiile respective isi gasesc locul pe pagina respectiva.

Asigura-te ca sunt afisate informatii relevante, foloseste instrumente simple de navigare, titlul paginilor trebuie sa fie clare iar indemnurile sa fie evidente si usoare. Cu cat este mai simplu cu atat mai bine.

Tine cont de modul in care gandesc utilizatorii

3 strategii pentru imbunatatirea experientei utilizatorului (UX)

Daca ar fi sa navighezi pe internet si ai gasi site-ul afacerii tale cum l-ai aprecia? Exact asa cum interactionezi tu cu alte afaceri si utilizatorii care acceseaza site-ul tau isi doresc sa aiba o experienta cat mai placuta. Foloseste-te de inteligenta emotionala si pune-ti intrebari legate de experienta utilizatorului pe site. Elimina artificiile caudate care pot atrage oamenii in directia gresita.

Fii indraznet si inovator

Pentru ca un vizitator sa aiba o experienta placuta, design-ul si continutul nu trebuie sa functioneze separat ci sa se imbine in mod armonios. Este o imbinare dintre stiinta si arta iar aceasta relatie creeaza magia.

Pe masur ace UX incepe sa castige din ce in ce mai multi adepti si sa devina din ce in ce mai importanta, tot mai multe firme vor incepe sa investeasca. O data cu cresterea cererii apar si noi metode inovatoare de a oferi utilizatorilor o experienta deosebita. Pe masura acestei evolutii si posibilitatile vor continua sa se extinda. Indrazneste sa creezi noi abordari prin care sa atragi vizitatorii pe site-ul tau si ofera-le o experienta asa cum nu pot avea parte pe alte website-uri.

Cu siguranta este o componenta importanta a website-ului tau, asadar nu trebuie sa faci abstractie de la crearea unui site care sa incurajeze experienta pozitiva avuta pe website-ul tau.