Incepe o afacere pe internet – creare magazin online pas cu pas

Incepe o afacere pe internet – creare magazin online pas cu pas Incepe o afacere pe internet – creare magazin online pas cu pas
shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image

Internetul ofera numeroase posibilitati pentru cei care doresc sa

 munceasca si mai ales 

sa isi duca cariera la 

un nou nivel. O idee de afacere care a prins foarte bine pe meleagurile tarii noastre este crearea de magazine online. Desi poate parea dificil este mai simplu decat ai putea crede.

Aceasta este o idee de afaceri pentru cei care nu doresc sa riste foarte mult si mai ales sa nu investeasca sume considerabile asa cum se intampla in cazul afacerilor clasice. Asadar, daca te-ai intrebat ce trebuie sa faci pentru a avea un magazin online urmareste aceste cateva randuri.

Pasi pentru creare magazine online

Pasi pentru creare magazine online Pasi pentru creare magazine online
shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image

In primul rand vei avea nevoie de un site care este important sa arate bine intrucat este primul contact dintre client si produsele sau serviciile pe care le comercializezi. Iti recomandam sa angajezi un web designer care sa contruiasca site-ul dupa dorintele si viziunea ta. Exista si template-uri pentru care poti plati dar nu va arata la fel de profesional ca si in cazul unui site personalizat in functie de dorintele tale.

Apoi, trebuie sa realizezi fotografii profesioniste pentru a surprinde caracteristicile produselor tale pana in cele mai mici detalii si sa le urci pe pagina magazinului tau online pe categorii impreuna cu descrierile aferente. Creeaza un sistem de plata sigur pentru clientii tai care sa nu ii descurajeze atunci cand fac cumparaturi.

Alege un nume de domeniu, creeaza un logo si achizitioneaza un pachet de gazduire web. Logo-ul este identitatea vizuala a magazinului tau online si este foarte importanta pentru a crea o distinctie intre tine si competitor.

Urmatorul pas este sa alegi un sistem de administrare al site-ului si al vanzarilor. Cele mai populare platforme sunt Open Cart, Magento si PrestaShop. Poti utiliza si WordPress insa nu detine atat de multe optiuni precum cele mentionate.

Promovarea magazinului tau online

Promovarea magazinului tau online Promovarea magazinului tau online
shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image shape-image

 

Si, nu in ultimul rand, nu trebuie sa omiti partea de promovare. Dupa ce ai bifat toti acesti pasi pentru creare magazin online si l-ai lansat urmeaza sa il promovezi. Poti face acest lucru prin intermediul retelelor de socializare unde sa creezi o pagina dedicata sis a folosesti intrumentele de promovare adecvate.

In cazul promovarii magazinului online poti sa apelezi la un specialist seo care sa te ajute sa pui in valoare produsele si sa le promovezi eficient astfel incat rezultatele sa fie convertite in vanzari. Cu ajutorul unui profesionist se vor concepe strategii de continut, concursuri cu premii sau orice alta activitate care ar putea sa ajute la cresterea paginii.