Pentru orice antreprenor care doreste sa isi deschida un magazin online informatia legata de costul total al deschiderii unei astfel de afaceri reprezinta cel mai important aspect. De la bun inceput trebuie sa spunem ca preturile variaza in functie de specificatiile magazinului, de functionalitatile oferite dar si de agentia care realizeaza magazinul online.

Un magazin online aflat la debut, are nevoie sa indeplineasca doua conditii: cadrul juridic in care se desfasoara activitatea si elementele necesare pentru realizarea magazinului (platforma pe care ruleaza, produsele, descrierile, functiile, hosting, design, etc.).

Cat poate sa coste un magazin online?

La agentia noastra pretul de pornire creare magazin online este de 500 euro. Dar acest pret poate sa creasca in functie de complexitate, design, cerinte si alte aspecte importante. Totodata, trebuie avute in vedere si costurile de mentenanta iar acest cost se calculeaza in functie de numarul de ore alocat acestei operatiuni si pot varia in functie de expertiza echipei care il gestioneaza.

Comertul electronic nu inseamna doar sa muti cutiile cu produse de la furnizor la beneficiarul final. Este un serviciu care trebuie sa asigure confort pe toata durata cumparaturilor utilizatorului si sa aiba parte de siguranta si de calitate de fiecare data cand realizeaza o achizitie. In comertul online este esential pentru antreprenor sa obtina un feedback cat mai pozitiv din partea clientilor care au utilizat serviciile.

Un  magazin online este un business ca toate celelalte deci, un antreprenor care isi propune sa faca comert ar trebui sa inteleaga procesul de vanzare – cumparare al marfii si sa asigure acest intreg lant comercial. Pentru ca acest lant comercial sa functioneze eficient trebuie stabilit inca de la inceput cine sunt furnizorii, preturile produselor, cum se face update-ul de stocuri si de preturi, cum se integreaza furnizorii, etc.

De asemenea, pentru ca orice magazin online sa functioneze eficient este nevoie de o platforma. In acest caz este bine sa te documentezi cat mai bine deoarece trebuie sa identifici care dintre toate platformele disponibile se potriveste cel mai bine cu nevoile tale si ale magazinului pe care doresti sa il deschizi.

Citeste: Calitati cu care trebuie sa fie inzestrat orice antreprenor

Motive pentru care trebuie sa apelezi la specialist

Un magazin online este foarte complex, motiv pentru care daca nu ai experienta necesara pentru a constitui unul este recomandat sa apelezi la o firma . Atunci cand apelezi la profesionisti in domeniu nu vei primi un pret concret inca de la inceput intrucat un magazin online este foarte complex si necesitatile difera de la o afacere la alta. Tocmai de aceea ai putut citi la inceputul articolului ca pretul este unul de pornire si nu unul pentru toate costurile care sunt implicate.

Pe langa toate cheltuielile efectuate cu un magazin online mai sunt si cele pe care le vei investi in promovarea acestuia. Cu siguranta, si aici costurile difera in functie de necesitati. Pentru a te putea bucura de toate avantajele oferite de o astfel de afacere promovarea este esentiala pentru un magazin online.

Magazinul tau se poate remarca prin creativitatea cu care sunt promovate produsele comercializate dar si prin calitatea serviciilor care insotesc produsele. Cresterea afacerii se poate realiza cu ajutorul acestor doua aspecte intrucat un client multumit intotdeauna va reveni cu placere in magazinul tau pentru a cumpara si sa se bucure de tot ceea ce ii este oferit.

Pentru a fi ajutat in mod real si preturile sa se plieze pe necesitatile tale, solicita o oferta personalizata de la agentia noastra. Vei putea sa stii punctual care sunt acele lucruri esentiale necesare pentru construirea magazinului online.

Citeste: Cat costa un magazin online in 2020?